Anlægsgartnerne H. Hoffmann A/S styrker deres bæredygtighedsprofil med Roesgaards hjælp til ESG-rapportering

15. oktober 2024

Anlægsgartnerne H. Hoffmann A/S styrker deres bæredygtighedsprofil med Roesgaards hjælp til ESG-rapportering

Anlægsgartnerne H. Hoffmann A/S, en af landets førende inden for grønne anlæg og landskabspleje, har netop offentliggjort deres første ESG-rapport for 2023.

Anlægsgartnerne H. Hoffmann A/S, en af landets førende inden for grønne anlæg og landskabspleje, har netop offentliggjort deres første ESG-rapport for 2023. Rapporten dokumenterer virksomhedens indsats inden for miljø, sociale forhold og ledelse. Roesgaard har assisteret Anlægsgartnerne H. Hoffmann i hele processen fra dataindsamling til udarbejdelse af rapporten, og vi har hjulpet dem med at synliggøre deres grønne tiltag og sociale ansvar.

 

Roesgaards full-service-løsning til ESG-rapportering

For Anlægsgartnerne H. Hoffmann var det vigtigt, at ESG-rapporteringen blev grundig, overskuelig og i tråd med både interne bæredygtighedsmål og eksterne krav. Roesgaard leverede en full-service-løsning, hvor vi håndterede alle trin i processen:

  • Dataindsamling og beregninger: Vi begyndte med at indsamle data fra Anlægsgartnerne H. Hoffmanns drift, som brændstofforbrug i maskinparken, energiforbrug på deres kontorer samt oplysninger om medarbejderforhold og sociale tiltag. Vi udførte beregninger for at kvantificere deres miljøpåvirkning, herunder CO2e-udledninger fra transport og drift, og analyserede deres energibesparende initiativer.
  • Tekstforfatning og udarbejdelse af ESG-rapporten: Roesgaard udarbejdede den samlede rapport med afsnit, der beskriver Anlægsgartnerne H. Hoffmanns bæredygtighedsstrategi og mål inden for miljø, sociale forhold og governance. Rapporten fremhæver virksomhedens arbejde med at reducere CO2e-udledninger, deres sociale ansvar for medarbejdere samt deres fokus på god selskabsledelse.
  • Grafisk opsætning og præsentation: For at sikre at ESG-rapporten fremstod professionel og letforståelig for alle interessenter, designede vi også en visuel præsentation af de indsamlede data. Diagrammer og infografikker blev anvendt til at vise Anlægsgartnerne H. Hoffmanns fremskridt og resultater på en klar og indbydende måde.

 

Miljømæssige initiativer i fokus

Anlægsgartnerne H. Hoffmann har i mange år arbejdet med at reducere deres miljøpåvirkning, og ESG-rapporten dokumenterer de konkrete tiltag. En stor del af virksomhedens CO2-udledning stammer fra transport og maskindrift, og Anlægsgartnerne H. Hoffmann har allerede implementeret flere bæredygtige løsninger, herunder introduktion af elbiler og elektrisk værktøj. Roesgaard hjalp med at indsamle og beregne data, så disse initiativer kunne synliggøres i rapporten.

 

Social ansvarlighed og medarbejdertrivsel

Medarbejderne er en af Anlægsgartnerne H. Hoffmanns vigtigste ressourcer, og ESG-rapporten fremhæver virksomhedens arbejde med at skabe et godt arbejdsmiljø. Roesgaard assisterede med at indsamle data om medarbejdertilfredshed, uddannelsesprogrammer og sociale initiativer. Med vores hjælp blev disse initiativer dokumenteret i rapporten og illustreret gennem konkrete nøgletal og cases.

 

Effekten af ESG-rapporten

Ved at samarbejde med Roesgaard har Anlægsgartnerne H. Hoffmann ikke blot opfyldt kravene til ESG-rapportering, men også skabt en stærk bæredygtighedsprofil, som nu er dokumenteret i en professionel og gennemsigtig rapport. Hoffmann kan nu fremvise deres grønne og sociale initiativer til kunder, samarbejdspartnere og investorer, hvilket styrker deres position på markedet.

Anlægsgartnerne H. Hoffmanns direktør udtaler:

"Roesgaard har været en dygtig partner i vores ESG-rapportering. De har hjulpet os med at kortlægge vores indsats og tydeliggøre, hvor vi står stærkt, og hvor vi kan forbedre os. Det har givet os en klar retning for vores fremtidige bæredygtighedsarbejde."

Fremadrettet samarbejde

Med vores hjælp har Anlægsgartnerne H. Hoffmann nu et solidt fundament til at styrke deres grønne strategi og sociale ansvar fremadrettet.