ESG-rapportering er mere end kontrol og bureaukrati – det er også en mulighed for vækst

8. maj 2023

ESG-rapportering er mere end kontrol og bureaukrati – det er også en mulighed for vækst

Vi skal ikke se EU's krav om bæredygtighedsrapportering som en spændetrøje, der kun giver mere bureaukrati, men som en foranstaltning til at nytænke, innovere og se muligheder frem for kun begrænsninger.

Forretningsmæssige muligheder omtales 576 gange i udkastet til European Sustainability Reporting Standards (ESRS) – EU-standarderne for bæredygtighedsrapportering. Det høje antal sender et vigtigt signal om, at EU ikke blot ser rapportering som et nødvendigt onde i arbejdet på at mindske social ulighed, fattigdom og drivhuseffekten, men at det lige så meget handler om forretningsmæssige gevinster for de europæiske virksomheder. Det vidner om, at tiden er moden til at omlægge forretningen, vores måde at agere, innovere og producere på og at se muligheder for vækst frem for kontrol og bureaukratisering.

Det har vi skrevet en kronik om i Børsen, som udkom i dag. Læs kronikken her: Debat | Esg-rapportering skal ikke ses som en spændetrøje, men en mulighed for vækst (borsen.dk)

Hos Roesgaard hjælper vi virksomheder og organisationer med at udarbejde ESG-rapporter efter EU-standarderne. Hvis du vil vide mere om, hvordan din virksomhed kan komme i gang med at rapportere og drage nytte heraf, er du velkommen til at kontakte os. Du kan også læse mere her.

Skrevet af:

Dorete Schmidt Rindom

Dorete Schmidt Rindom

Management Consultant, ESG

41 11 99 13  ·  dsr@roesgaard.dk