Roesgaards ESG-rapport for 2022/23

27. november 2023

Roesgaards ESG-rapport for 2022/23

Vi er villige til at gå langt for de bedste løsninger for vores forretning og for samfundet – nu og i fremtiden. Det indebærer at sætte det lange lys på og tænke strategisk med ESG.

Stor efterspørgsel på ESG-området

Regnskabsåret 2022/23 har været et spændende år i ESG-regi. Med de nye krav om bæredygtighedsrapportering, med indfasning fra 1. januar 2024, er der stor efterspørgsel på kvalificeret rådgivning om ESG. Det mærker vi også hos Roesgaard.

Den store efterspørgsel på vores ekspertise sætter ikke kun sit aftryk på kundehenvendelser, men også på henvendelser om undervisning og formidling.

Vi forstår at sætte os ind i kompleks viden og omsætte det til tiltag og rådgivning, der giver værdi og overblik. Samtidig sætter vi en ære i at gå forrest, så vi er klar til at rådgive vores kunder og samarbejdspartnere i de nyeste standarder og anbefalinger fra EU og krav fra dansk lovgivning.
 

Nyt fagområde for revisorer

Med de nye krav spiller den danske revisorbranche fremover en nøglerolle for kvalitet og troværdighed i danske selskabers ESG-rapportering. Det stiller nye krav og store forventninger til branchen og vores revisorer, som nu ikke blot skal erklære sig på de finansielle nøgletal men også på nøgletal, der rækker ud i samfundet på sociale, miljø og ledelsesmæssige områder. Det er en vigtig opgave, som vi er med til at løfte i Roesgaard.
 

Vi er derfor også stolte over, at vores kompetente medarbejdere underviser på FSR – danske revisorers bæredygtighedsakademi, der netop skal gøre revisorbranchen klar til at erklære sig på bæredygtighedsrapporter fra 2024.


Strategisk implementering af CSRD

Selvom vi på nuværende tidspunkt ikke bliver underlagt krav om bæredygtighedsrapportering på baggrund af CSRD, vælger vi alligevel at implementere kravene i videst muligt omfang. Derfor er vi i år påbegyndt en årlig vurdering, der skal kortlægge de områder inden for ESG, som har en væsentlighed for vores indflydelse på samfundet og vores forretning. Vi har altid gjort en dyd ud af, at vores strategi er integreret i hele organisationen, så vi alle løfter i flok for at skabe den bedst mulige forretning – også inden for ESG.

 

Vi sætter det lange lys på

I Roesgaard ser vi ikke os selv som medløbere. Vi er frontløbere. Vi går længere end minimumskravet og udfordrer os selv på procedurer, kvalitet og forbedring af data. For at drive en ansvarlig og sund forretning nu og i fremtiden vil vi gå langt og træffe de nødvendige beslutninger. Vi har alle et ansvar for at fremtidssikre vores arbejdsmarked, samfund og klode, og det kræver, at vi sætter det lange lys på.


Læs her Roesgaards ESG-rapport.